Membres

Koena (Líder del projecte)

Koena es va crear el 2016 per Armony Altinier, que compta amb una experiència de més de 12 anys en el camp de l'accessibilitat digital. Koena és una empresa social que té la missió de generalitzar l'accessibilitat digital per apoderar a les persones amb discapacitat, especialment a través de la capacitació professional. En el context del seu programa de recerca i desenvolupament, Koena està desenvolupant eines per a professionals que busquen proporcionar serveis en línia de conformitat amb les lleis d'accessibilitat digital a França i a Europa mentre avancen en la seva responsabilitat social corporativa. La fundadora de Koena va contribuir a la creació de l'estàndard d'accessibilitat francès basat en les pautes internacionals (WCAG) per al govern francès el 2015. Koena ha capacitat a uns 100 professionals i ha creat una nova certificació en associació amb escoles privades i universitats. Aquesta associació dóna suport a una comunitat d'aproximadament 1000 persones a Internet, i està a càrrec de crear un MOOC per ensenyar com crear MOOCs inclusius a la Universitat digital de França, la plataforma oficial francesa per MOOCs. Així mateix, treballa amb diferents universitats per ajudar-los a construir una política interna a favor d'implementar l'accessibilitat web. L'associació va capacitar als primers gerents francesos en accessibilitat digital i lidera projectes de I+D per desenvolupar recursos gratuïts i de codi obert per a generalitzar l'accessibilitat digital. Koena també ofereix la seva experiència a ONGs com Handicap International, Unapei, European Disability Forum ... així com a grans empreses privades o administracions locals i de govern francès.

El lema de Koena és:

"Les noves tecnologies poden ser eines increïbles per apoderar a les persones amb discapacitats, sempre que estiguin dissenyades tenint en compte l'accessibilitat!"

Universitat Autònoma de Barcelona

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és una universitat pública amb seu al campus. Compte amb una comunitat total de 36,000 estudiants (2017-18), que està formada per estudiants de postgrau, màster i doctorat. La UAB té un paper de lideratge mundial en la investigació científica i la seva àmplia gamma de disciplines, tant en educació com en investigació, són mostra del seu enfocament multidisciplinari. La UAB ocupa una posició de lideratge en els rànquings universitaris internacionals més prestigiosos i influents gràcies al creixent impacte de la seva recerca, la millora constant de la qualitat de l'ensenyament i la capacitat d'atraure talent internacional. Segons el Rànquing Mundial d'Universitats Times of Higher Education (THE WUR) 2019, la UAB és la segona universitat espanyola en el rànquing nacional i ocupa el lloc 145 en el rànquing mundial. El compromís de la UAB amb la internacionalització es reflecteix en els seus acords amb universitats de tot el món, que potencia els intercanvis i projectes conjunts per a estudiants, investigadors i personal. Així mateix, l'Oficina de Projectes Internacionals (OPI), dóna suport especialitzat als investigadors i personal en la preparació de projectes un cop atorgats, per la seva correcta gestió i implementació dins de la institució.

ECQA GmbH

L'Associació Europea de Certificació i Qualificació (ECQA) és el resultat d'una sèrie de projectes i iniciatives recolzats pel programa d'aprenentatge permanent de la Unió Europea (UE). L'objectiu de la ECQA és proporcionar i seguir un procés harmonitzat per a la qualificació i certificació de persones en diverses indústries de la UE. S'ocupa de descriure de manera estandarditzada diversos perfils professionals amb les seves capacitats i competències, des de la indústria automobilística i de programari fins a la gestió de l'accessibilitat, diversitat, sostenibilitat i patrimoni cultural. L'empresa ECQA GmbH es va fundar el 2015 i assumeix el treball de l'associació ECQA. Això li permet treballar amb experts internacionals per certificar perfils professionals a tot el món, i establir contactes amb experts segons les necessitats dels mercats i les empreses. A més, ECQA utilitza als seus experts de formació en educació vocacional per donar suport a les organitzacions de formació i grups de projectes que sovint busquen ajuda en el disseny de les seves formacions per complir amb l'EQF / NQF. ECQA dóna suport als socis per al desenvolupament de les seves formacions i els ajuda a estructurar el contingut d'exàmens i certificacions posteriors, d'acord amb l'EQF. Gràcies a l'extensa xarxa d'universitats col·laboradores, ECQA també pot ajudar amb l'aplicació i la transferència / mapeig de ECVET i ECTS en les formacions.

Dublin City University

La Dublin City University és va fundar el 1981 i compta amb més de 17,000 estudiants, dels que més de 2,600 són estudiants de postgrau, dels quals més de 700 són estudiants d'investigació. La Universitat està classificada entre les millors universitats joves a nivell mundial. Apareix en el QS Top 50 de menors de 50 anys i al Times Higher Top (THE) 100 menors de 50 anys. L'esperit de DCU és un enfocament cap a la recerca i la innovació per marcar la diferència als problemes que són importants per a la indústria i la societat. Els Objectius del projecte IMPACT estan en línia amb el pla estratègic de DCU, Talent, Descobriment i Transformació. Entre els objectius establerts en aquest enfocament estratègic hi ha transformar vides i societats a través de l'educació, la investigació i la innovació. Els Principis Bàsics de DCU capturen l'essència distintiva de DCU: transformació, empresa, traducció i compromís. Això s'aconsegueix descobrint, analitzant, expandint i disseminant coneixement, desenvolupant el pensament creatiu i crític, i fomentant competències i aprenentatge. Dublin City University encoratja als investigadors a considerar sis aspectes clau per permetre una millor alineació de la seva investigació amb els valors, necessitats i expectatives de les societats modernes. Aquests inclouen: compromís, igualtat de gènere, educació científica, accés obert, ètica i governabilitat. La participació en el projecte IMPACT ajudarà a assolir aquests objectius mitjançant el desenvolupament de recursos i cursos educatius adequats que fomentin una Europa més inclusiva i accessible.

Normandie Université

La Normandie Université es va fundar el 2015 i reuneix a 6 membres fundadors (les universitats de Caen Normandy, Havre Normandy i Ruan Normandy, l'escola d'arquitectura ENSA Normandy i les escoles d'enginyeria ENSICAEN i INSA Rouen Normandy) així com 9 membres associats. Normandie Université organitza la coordinació de les ofertes de formació i de l'estratègia de recerca i transferència de les institucions d'educació superior i els organismes de recerca, en forma de grup territorial. Tota la comunitat universitària de Normandie Université està composta per al voltant de 3,300 professors d'investigació i 68,000 estudiants. La Normandie Université està classificada en el "top 1000" del Rànquing Mundial d'Universitats del Món de l'Educació Superior 2019 i 2020. Aquest famós rànquing és l'única taula de rendiment acadèmic global per avaluar a les universitats intensives en recerca en totes les seves missions principals: ensenyament, investigació i publicacions científiques, transferència de coneixement i perspectives internacionals. Aquesta classificació entre les millors universitats del món valida l'estratègia col·lectiva en educació superior i recerca al territori normand i, en particular, l'adopció d'una carta única de producció científica.